Naslovna BRENDOVI SWD Rheinol Lubricants GmbH

SWD Rheinol Lubricants GmbH

Kompanija SWD Rheinol bavi se proizvodnjom ulja i maziva skoro pola veka, od 1965 godine. U početnoj fazi kompanija je radila pod imenom FINA SchmierStoffverk Duisburg,  kada je bila sa Elf-om i Total-om u istoj grupi. Kasnije je rukovodstvo odlučilo da prekine proizvodnju ulja i maziva pod brendom FINA i kompanija je dobila status nezavisnog proizvođača. Glavni fokus kompanije je ostala proizvodnja maziva za razne kompanije pod njihovim brendom i pod svojim SWD Rheinol (Oil). Naziv svoje robne marke firma je izvela iz naziva svog geografskog položaja. Kompanija se nalazi na granici sa Duisburgom, rečnom lukom na ušću dvaju reka - Rajne i Rur. Duisburška rečna luka je najveća rečna luka u Evropi, može da primi veliki broj brodova i zasluženo se smatra glavnim evropskim logističkim centrom.

Za proizvodnju uglavnom koriste baze naftne kompanije Total  i aditive kompanije Lubrisol.

b_0_180_16777215_0___images_stories_rheinol_proizvodi.png

Najsavremenija laboratorija je u mogućnosti  da konstantno prati kvalitet proizvodnje ulja i maziva od pažljivo biranih baznih komponenti i aditiva.


Na  52.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, od kojih su pokriveni 20.000, proizvode se maziva za motorna vozila, motore,
transmisije i hidraulična ulja, maziva za industriju, avijaciju i još mnogo toga.

O kvalitetu proizvodnje u fabrici govore brojni sertifikati, kao što su ISO 9001,
KS 9000, VDA 6.1, VDA 6.2, koji važe za zvanično priznate međunarodne standarde kvaliteta.

Rezervni delovi: